Egyre több cég bérel nyomtatót magának

Egyre több cég bérel nyomtatót magánakA céges eszközök közül, különösen irodai munkák esetén, a nyomtató az egyik olyan eszköz, amely rengeteget van használva. Felmerül azonban a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás, a saját céges nyomtató vásárlása vagy a nyomtató bérlés. Legtöbb vállalkozás a saját nyomtatót választja, azonban egyre többen vannak, akik áttérnek a nyomtató bérlésre.

Egy irodai nyomtató nem olcsó

Egy nagyobb iroda esetén az egyszerű nyomtatók nem tudják elvégezni a szükséges feladatokat, így egy irodai nyomtatóra lesz inkább szükség. Az irodai nyomtatók azonban több százezer forintba is kerülhetnek. A nyomtató bérlése ezzel szemben kevesebbe kerül, valamint nem kell hosszú távra elkötelezni magad egy nyomtató mellett.

Nem kell a szervizeléssel foglalkozni

Egy nyomtatót nem csak megvásárolni kell, hanem arra költeni is kell szervizelés, karbantartás esetén. Ha elromlik a nyomtató, akkor ezek a költségek nagyon magasak lehetnek. Nyomtató bérlés esetén azonban nem a használónak kell ezeket a költségeket fizetnie, hanem annak a cégnek, ahonnan a nyomtatót bérlik.

Könnyedén lecserélhető a bérelt nyomtató

Ha megvásárolunk egy nyomtatót több százezer forintért, akkor azt évekig használni szeretnénk, akkor is, ha megváltoznak az igények. Ha béreljük a nyomtatót, és másikra van szükségünk, akkor sincs semmi probléma, ugyanis általában ugyanattól a cégtől lehet másik fajta nyomtatót is bérelni, akár azonnal is.