Hogyan válasszuk ki a tökéletes bőrkesztyűt?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes bőrkesztyűt?A kesztyű az egyik legnépszerűbb kiegészítő az emberek körében, köszönhetően számos hasznos funkciójának és esztétikus kinézetének. A kesztyűk közül a bőrkesztyűk nagyon kedveltek, ugyanis divatos kesztyűk is készülnek bőrből, valamint a bőr strapabíró, így rengeteg különböző helyzetben is megállja a helyét. De hogyan is lehet kiválasztani a legjobb bőrkesztyűt?

Milyen az időjárás?

Általában bőrkesztyűt a hidegebb időszakokra vásárolunk, de nem mindegy, hogy milyet. Az őszi időszakokra a vékonyabb, bélés nélküli bőrkesztyűk az előnyösebbek, télen viszont szükség lesz a bélésre is, ha nem akarjuk, hogy kezünk kihűljön. Szintén ügyelni kell arra is, hogy ha hóban szeretnénk használni, akkor vízhatlannak kell lenni a kesztyűnek.

Mire akarjuk használni?

Ha nem csak dísznek szánjuk a bőrkesztyűt, akkor a tulajdonságaira is figyelni kell, nem csak a kinézetére. Pl., hogy milyen legyen a fogás, kell-e védenie hidegtől vagy hőtől stb. Ha pl. autós kesztyűt szeretnénk, akkor választhatunk konkrétan az autós kesztyűk közül, melyeket kifejezetten vezetéshez gyártanak.

A méretek

Nagyon fontos, hogy megfelelő méretű kesztyűt vásároljunk, mivel a túl kicsi kesztyűt nem fogjuk tudni használni, a túl nagy kesztyű pedig nem fog megfelelően védeni, vagy nem fogja jól tartani a meleget.