Dildó vagy vibrátor, mi a különbség?

Dildó vagy vibrátor, mi a különbség?A különböző erotikus segédeszközök egyre jobban elfogadottak az emberek körében, egyre többen keresik, használják a különböző kellékeket. Rendkívül népszerű termékcsoportnak számítanak a dildók és a vibrátorok, melyek nagyon hasonlók egymáshoz, de mégis különböző eszközről van szó. Nézzük meg ezeket a hasonlóságokat és különbségeket.

A hasonlóságot az adja, hogy mindkét segédeszköznek általában hasonló alakja van, mégpedig egy péniszre hasonlítanak. Lehetnek persze pl. nonfiguratív kialakításúak is, de a lényeg az, hogy ránézésre nagyon hasonló a vibrátor és a dildó. A különbséget inkább a működésben kell keresni.

A vibrátorokra, ahogy nevük is mutatja, jellemző, hogy valamilyen motorral vannak felszerelve, aminek hatására rezgésre, vibrálásra képesek. A vibrálás hatására a vibrátorok használata másképp történhet, mint a dildók használata, nem feltétlenül kell őket mozgatni, hanem egyszerűen csak a kívánt pontra kell helyezni, és a vibráló hatás elvégzi a többi teendőt.

A dildókból rendkívül népszerűek az élethű, realisztikus dildók. Ezeket direkt úgy készítik, hogy egy péniszre hasonlítsanak, akár színre is, nem csak kialakításra. A vibrátorok viszont inkább nonfiguratívak, és a hangsúlyt nem a kinézetre, hanem a működésre fektetik a készítők. Készítenek egyszerűbb masszírozókat, de a kétágú vibrátorok, vagy az okostelefonnal is működtethető vibrátorok is rendkívül népszerű választásnak bizonyulnak.