Hogyan segítsd általános iskolás gyermeked?

Hogyan segítsd általános iskolás gyermeked?Az általános iskola nagy mérföldkőt, változást jelent a gyerekek nagy részének. Kiemelten fontos, hogy ebben az időszakban a gyerekek minden segítséget megkapjanak szüleiktől. Lássuk, hogy mit tudsz tenni annak érdekében, hogy gyermeked sikeresen tudja venni az általános iskolai akadályokat.

Rendszeresen látogasd az iskola honlapját

Ma már a legtöbb általános iskola, még a legkisebb településeken is, rendelkezik saját honlappal. Ilyen pl. a http://www.hoboliskola.hu. Ezeken a honlapokon minden fontos információt megtalálsz, amire szükséged lehet. Ilyenek pl. az iskolai rendezvények, fontosabb dátumok, a tanítási szünetek napjai, a fontos linkek, elérhetőségek stb. Ha ezekkel tisztában vagy, akkor mindig tudni fogod, hogy mi történik éppen az iskola és gyermeked mindennapjaiban.

Segítsd gyermeked a tanulásban

Az iskola nem csak az iskolai foglalkozásokból, hanem a készülésből, az otthoni feladatokból is áll. Ahhoz, hogy gyermeked minden ilyen akadályt probléma nélkül tudjon venni, szükség lesz szülői segítségre is. Teremtsd meg a feltételeit, hogy gyermeked otthon nyugodtan tudjon készülni, hogy szükség esetén tudjon tőled segítséget kérni.

Tanítsd meg gyermeked a közösségi értékekre

Iskolai foglalkozások előtt általában a gyerekek inkább egyedül vagy kisebb közösségekben, kevesebb szabályok között töltik idejüket. Az átállás a rendszerezett, sokkal kötöttebb iskolai életre sok gyerekek számára nehézségeket, akadályokat jelenthet. Az akadályok leküzdésében segíteni tudsz gyermekednek.