Az internetes gyógyszervásárlás előnyei és hátrányai

Az internetes gyógyszervásárlás előnyei és hátrányaiA gyógyszervásárlásról általában az jut eszünkbe, hogy bemegyünk egy gyógyszertárba, patikába, ahol receptre vagy recept nélkül megvásároljuk azt, amire szükségünk van. 2013 óta azonban lehetőség van hazánkban az interneten is gyógyszert igényelni legálisan (a legálisan működő kereskedőktől) gyógyszereket vásárolni a lakossági gyógyszerellátás részeként.

Az internetes gyógyszerrendelés egyik előnye, hogy meg sem kell mozdulnunk, és házhoz szállítják a kívánt készítményeket. További előny, ahogy minden webáruház során is, hogy a nap 24 órájában rendelhetünk, akár ünnepnapokon is, így nem kell sorban állnunk a patikában. Szintén előny, hogy könnyedén össze tudjuk hasonlítani az egyes készítményeket, és azok árait, egy egyszerű internetes keresés segítségével.

Hátrányokkal is rendelkezik természetesen az interneten történő gyógyszer beszerzés, mivel nem tudunk egyből hozzájutni a gyógyszerhez, de könnyen lehet, hogy arra aznap szükségünk lehet. Szintén hátrány, hogy nincs kapcsolatunk hozzáértő személlyel, gyógyszerésszel, aki a patikában tanácsot tud adni, gyógyszert tud javasolni adott esetben.

A két megoldás közötti lehetőség, melyet sok gyógyszertár, mint pl. a pécsi Ezüsthárs Patika is alkalmaz, hogy a páciensek leadhatják receptjeiket az interneten, és akár másnap lehet a gyógyszerekért, előre megbeszélt időre menni. Ennek hátránya, hogy ugyanúgy be kell fáradnunk a gyógyszerekért, de kikerülhetjük a várokozást, és biztosan lesz olyan gyógyszer raktáron, amire szükségünk van.