Munkavállalás anyaként

Munkavállalás anyakéntA munkaerőpiacon történő elhelyezkedés mindenki számára nehézkes lehet. Ez a nehézség fokozottan jelentkezik a kisgyermekes anyukák számára. Szerencsére ma már számos segítség áll az anyukák rendelkezésére, pl. a http://munkacsalad.hu/ is, ahol egymás között tapasztalatot lehet cserélni, valamint akár munkát keresni és ajánlani is.

Mit lehet tenni, hogy megkönnyítsd a munkakeresést, munkavégzést?

Természetesen nagy előnyt jelent, ha olyan helyek laksz, ahol a közelben lehet állást találni, ugyanis az anyukák számára kimondottan fontos, hogy ne kelljen 30-40 km-t utazni a munkahelyre, majd délután vissza, mivel ez rengeteg időt elvisz. A költözést azonban csak emiatt sokan nem engedhetik meg maguknak, így a legjobb, ha közeli munkahelyet tudsz magadnak találni.

A gyereknevelés időszaka alatt sem szabad abbahagyni a tanulást, saját magad képzését. Ha vissza tudsz menni korábbi munkahelyedre később, akkor azért, ha új munkahely után kell nézned, akkor azért jó dolog további ismeretekre szert tenni. Ha vissza tudsz menni korábbi munkahelyedre, akkor nem árt tartani a kapcsolatot a munkatársakkal, hogy legalább minimális szinten tisztában legyél a mindennapi dolgokkal.

Szintén megkönnyíti a munkakeresést, munkavégzést, ha tudsz segítséget kérni rokonoktól, barátoktól, ismerősöktől. Gyakran előfordul, hogy a bölcsődei, óvodai foglalkozások előbb véget érnek, mint a szülők munkaideje. Ha nem tudsz ott lenni időben gyermekedért, akkor meg kell oldani, hogy valaki ott legyen helyetted.