Miért jó döntés a kézműves csokoládét választani?

Miért jó döntés a kézműves csokoládét választani?A csokoládé az emberek egyik, ha nem a legnépszerűbb édessége, nem véletlenül vásárolhatsz minden boltban, áruházban gyakran akár több százféle terméket is. Ezek a termékek általában gyárban készülnek, tömegesen, így minőségük nem az elérhető maximális minőség lesz. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azonban a kézműves csokoládék, köszönhetően számos előnyüknek.

A kézműves csokoládék olyan csokik, melyeket közvetlenül kakaóbabból, a csokoládé készítés lépéseinek betartásával készítenek, általában itt hazánkban. Egyik legnagyobb előnyük, hogy sokkal egészségesebbek, mint a gyárban készített csokik, és sokkal kevesebb hozzáadott anyagokat tartalmaznak. Sőt, az sem gyakori, hogy egyáltalán nincsenek hozzáadott anyagok, így akár mindenmentes csokoládét is lehet vásárolni a kézműves csokik közül.

A csoki készítéshez használt kakaóbabot általában a kakaóbab termelésének helyéről szerzik be a kézműves csoki készítői, amivel támogatják a helyi farmereket is, így kézműves csoki vásárláskor nem a multikat fogod támogatni, hanem a magyar céget, és közvetve a kakaóbab termelőket is.

A minőséget meg kell fizetni, és ezt a kézműves csokik ára is gyakran tükrözi, de ha összehasonlítod mondjuk a minőségi borok árát a legolcsóbb borokkal, jóval nagyobb különbséget fogsz látni az árak között. Minőségben azonban hasonló a különbség a borok között, mint a csokoládék területén.

A kézműves csokik további előnye, hogy kiválók ajándékként. A kézműves csokik alapból is minőségi csomagolásba vannak téve, de a készítők gyakran csomagolják őket egyedi, speciális díszcsomagolásokba is.